Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Secundair Onderwijs:

Inspireren kan je leren


Als leraar secundair onderwijs inspireer en motiveer je jongeren. Bij hogeschool UCLL stomen we je klaar om de vernieuwende, enthousiaste leerkracht te worden die jij wilt zijn. Je geniet van een intensieve begeleiding bij elke stap van jouw persoonlijk proces, ook bij je stages.

“Als leerkracht kan je leerlingen inspireren en laten schitteren. Dat is bijzonder.”

Sanju Gielen

 

ben jij in de wieg gelegd om jongeren aan het denken te zetten?

Checklist

  • Je houdt ervan om anderen te inspireren.
  • Je hebt een brede interessesfeer, met een extra enthousiasme voor bepaalde vakken.  
  • Je leert graag bij, je wilt je verdiepen in jouw keuzevakken en geeft je kennis en passie met plezier door aan anderen.
  • Je wilt jongeren begeleiden in hun persoonlijk leer- en groeiproces.
  • Je bent sociaal en houdt van samenwerken.
  • Je bent niet bang om jouw unieke persoonlijkheid in te zetten en een eigen aanpak te ontwikkelen.
  • Je wilt leren aanvoelen wat mensen nodig hebben en daar creatief op inspelen.

Een blik achter de schermen

Hoe we jou klaarstomen voor het secundair onderwijs

Je Ontdekt de leefwereld van jongeren

Leer hoe je tot je leerlingen doordringt. Breng jouw enthousiasme voor taal, beweging, kunst en creatie, economie en bedrijfsorganisatie, STEM of de samenleving over. Al van in het eerste jaar doe je praktijkervaring op. Eerst in een veilige leeromgeving, nadien in een echte school. Zo geven we jou de kans om geleidelijk aan een leerkracht te worden die écht ziet wat jongeren nodig hebben en daar slim op inspeelt.

 

JE Ontpopt je tot een unieke leraar

Geef les vanuit jouw persoonlijkheid. Zo kan je jongeren inspireren en begeleiden en je kennis met passie en overtuiging doorgeven. We leren je om met een open blik naar veranderingen te kijken en jongeren te helpen om zelfvertrouwen te krijgen en hun eigen keuzes te maken. Onze lectoren en jouw studentencoach spelen daarbij optimaal in op wat jij persoonlijk nodig hebt.

 

je Vult je koffer met kennis

Krijg inhoudelijke en didactische inzichten in de twee onderwijsvakken die je kiest. Daarnaast werken we ook aan je basisvaardigheden, zoals ICT, communicatie, inzicht in de opvoeding en ontwikkeling van jongeren en praten over levensbeschouwing. Van leerkrachten wordt verwacht dat ze zich informeren en engageren voor een betere wereld. Wij leren je graag hoe je dit wereldburgerschap in de klas kan uitdragen.

Je wordt een rasechte teamplayer

Ga een positieve wisselwerking aan met leerlingen, ouders en anderen. Bij hogeschool UCLL vinden we het belangrijk dat je verder kijkt dan je eigen lessen. Dit leer je onder meer tijdens groepsopdrachten en teamteachings, waarbij je in duo lesgeeft. In het derde jaar kan je kiezen voor werkplekleren, een uniek traject waarbij je een academiejaar lang als stagiair aan dezelfde school verbonden bent.

 

Trajecten à la carte

Alle wegen leiden naar Rome. Omdat we graag iedereen de kans geven om zich te ontpoppen tot een bezielde leerkracht naar wiens lessen jongeren uitkijken, bieden we verschillende trajecten aan, aangepast aan jouw unieke situatie.

check programma

“Er is niets mooier dan een leerling trots je klas zien uitstappen omdat hij een nieuw talent heeft ontdekt en uitkijkt naar de volgende les.”

Lalish Ismail

 

Een diploma dat deuren opent

Met de educatieve bachelor Secundair Onderwijs kan je werken in het onderwijs - als leerkracht of binnen een andere functie. Maar ook daarbuiten zijn er volop mogelijkheden, zoals educatief medewerker bij verenigingen of gemeentebesturen, culturele centra en musea. Lees hier meer over hoe jij aan de slag kan gaan als leraar.   

Waarom je moet kiezen voor secundair onderwijs aan UCLL 

Je kan je passies volgen

Je kiest twee onderwijsvakken uit waarin je je helemaal gaat verdiepen. Je kan opteren voor twee vakken uit hetzelfde profiel, maar eventueel ook gaan voor vakken uit verschillende profielen. Want pas als je zelf enthousiast bent over een vak, kan je het op een leuke manier overbrengen.

Je krijgt begeleiding op maat

Onze lectoren en je studentencoach kijken naar wie jij bent en wat jij nodig hebt om een sterke leraar te worden. Je gaat samen leren in kleine groepjes en ontdekt hoe je nog beter kan studeren en uitgroeien tot een unieke leerkracht. Ook bij je stages word je intensief begeleid.

 

Je groeit langzaam in de praktijk

We gooien je niet zomaar voor de leeuwen, maar laten je eerst ‘lesgeven’ aan medestudenten. Daarna ga je in de praktijk observeren, assisteren en tot slot geef je zelf lessen in je stageschool. Met een fikse dosis ondersteuning groei je uit tot een zelfverzekerde leerkracht die met plezier voor de klas staat.