Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Orthopedagogie:

Opleidingsfase 1

THEORIE EN VAARDIGHEDEN ONLOSMAKELIJK VERBONDEN

In de eerste opleidingsfase van de bacheloropleiding Orthopedagogie word je geïntroduceerd in belangrijke theoretische kaders. Hoe ontwikkelt een kind? Wat betekent het om met een beperking door het leven te gaan? Hoe functioneert een mens? Welke beleidsbeslissingen worden
genomen in het welzijnsdomein? Deze theoretische kaders worden direct verbonden met belangrijke vaardigheden die nodig zijn om als begeleider te functioneren. Door integratief te werken zie jij immers meteen dat de praktijk onlosmakelijk verbonden is met de theorie. Klinkt logisch, toch?

pbachelor_-_ortho_-_of1_s1.png

pbachelor_-_ortho_-_of1_s2.png

Opleidingsfase 2 & 3

In onze opleiding werken we met twee niveaus: een groeiniveau en een eindniveau. Heb jij bewezen dat je klaar bent om je verder te ontplooien in een authentieke leersituatie? Dan vertrek je op tweedejaarsstage en word je ondergedompeld in een specifieke context. Je participeert tijdens deze blokstage actief op de werkvloer. Tijdens deze stage treed je in contact met de cliënten rond hun ondersteuningsvragen en leer je samen te werken in teamverband. Onder meer in deze stage dien je te tonen dat je het groeiniveau hebt bereikt.

Groeiniveau bereikt? Proficiat! Dan toonde je dat je alvast de juiste attitudes hebt, voldoende gemotiveerd bent en theorie en praktijk kan integreren om tot zinvol en relevant handelen te komen. We gaan nu graag samen met jou op pad om je nog verder te ontwikkelen tot die startbekwame begeleider. We bieden je een keuzeruimte aan, waarin je zelf zoekt naar dat wat jij nog nodig hebt om stevig in je schoenen te staan eens je naar het werkveld gaat. We werken bovendien verdiepend rond thema’s als sociale innovatie, communicatie en onze core business orthopedagogie. Via projectwerk, samenwerkingen in en met het werkveld, internationale ervaringen, de bachelorproef word je uitgedaagd om na te denken over complexe vraagstukken uit de praktijk en je professioneel handelen hierop af te stemmen.

pbachelor_-_ortho_-_of2_s1.png

pbachelor_-_ortho_-_of2_s2.png

 

pbachelor_-_ortho_-_of3_s1.png

pbachelor_-_ortho_-_of3_s2.png

 

Bekijk hier het studieprogramma in meer detail:

Studieprogramma Orthopedagogie