Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Orthopedagogie:

Opleidingsfase 1

THEORIE EN VAARDIGHEDEN ONLOSMAKELIJK VERBONDEN

In de eerste opleidingsfase van de bacheloropleiding Orthopedagogie word je geïntroduceerd in belangrijke theoretische kaders. Hoe ontwikkelt een kind?

Wat betekent het om met een beperking door het leven te gaan?

Hoe functioneert een mens?

Welke beleidsbeslissingen worden genomen in het welzijnsdomein?

Dit verbinden we op een directe manier   met belangrijke vaardigheden die nodig zijn om als begeleider te functioneren. Door integratief te werken, zie jij immers meteen dat de praktijk onlosmakelijk verbonden is met de theorie. Klinkt logisch, toch?

Opleidingsfase 2 & 3

In onze opleiding werken we met twee niveaus: een groeiniveau en een eindniveau. Heb jij bewezen dat je klaar bent om je verder te ontplooien in een echte leersituatie?

Dan vertrek je op tweedejaarsstage en dompel je je onder in een specifieke context. Je participeert tijdens deze blokstage actief op de werkvloer. Je treedt in contact met de cliënten rond hun ondersteuningsvragen en leert samenwerken in teamverband. In deze stage kan je tonen dat je het groeiniveau hebt bereikt.

Groeiniveau bereikt? Proficiat! Dan toonde je dat je alvast de juiste attitudes hebt, voldoende gemotiveerd bent en theorie en praktijk kan integreren.

We gaan nu graag samen met jou op pad om je nog verder te ontwikkelen tot die startbekwame begeleider. Je krijgt een keuzeruimte, waarin je zelf zoekt naar dat wat jij nog nodig hebt om stevig in je schoenen te staan eens je naar het werkveld gaat. Je werkt verdiepend rond thema’s als sociale innovatie, communicatie en onze core business orthopedagogie.

Via projectwerk, samenwerkingen in en met het werkveld, internationale ervaringen, de bachelorproef word je uitgedaagd om na te denken over complexe vraagstukken uit de praktijk.

Bekijk hier het studieprogramma in meer detail:

Studieprogramma Orthopedagogie