Overslaan en naar de inhoud gaan

De kleutertijd is een fantastische periode. Wil jij je daarin onderdompelen? En guitige kapoenen al spelend de wereld laten ontdekken? Leer de kneepjes van het vak tijdens de opleiding kleuteronderwijs.

Wie ben je?

Even checken of jij de geknipte kleuterjuf of -meester bent …

  • Kinderen stelen je hart: je laat ze zijn wie ze écht zijn en helpt hen om hun talenten te ontplooien.
  • Je gelooft in de kracht van het onderwijs: je wilt kleuters stimuleren om hun grenzen te verleggen en de onbekende wereld te ontdekken.
  • Er schuilt een idealist in jou. Je bouwt graag mee aan een rechtvaardige samen­leving waarin kinderen gelukkig opgroeien.
  • Met je creatieve ziel entertain je kleuters op duizend-en-een manieren. Inspelen op onvoorziene omstandigheden? Dat schrikt jou niet af!
  • Je bent een geboren organisator en neemt anderen op sleeptouw. Samen projecten realiseren, is jouw ding: binnen een klas én een schoolteam.

Wat word je?

Je bachelor kleuteronderwijs  duurt 3 jaar. Daarna word je de kleuterjuf of -meester van kindjes tussen 2,5 en 5 jaar. Of misschien ga jij wel aan de slag als bewegingsleerkracht, zorgleraar of begeleider van anderstalige kleuters. Zie jij je toekomst buiten het onderwijs? Kan ook! Toon je meerwaarde in een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of jeugddienst. Of zet je kennis in als educatief medewerker bij een museum. Als je er niet genoeg van krijgt, kun je ook verder studeren na je opleiding kleuteronderwijs.

Welk traject volg je?

De troeven?

Waarom zou je kiezen voor de opleiding kleuteronderwijs aan UC Leuven-Limburg?

1. Veel praktijk – Al na enkele weken maak jij je opwachting in de kleuterklas. En daar zul je nog vaak staan tijdens je opleiding.

2. Persoonlijke begeleiding – Lectoren én leerkrachten uit de basisschool coachen je doorheen je vakken en stages. Dankzij die feedback word jij altijd beter.

3. Ruime blik – Het is niet al ‘school’ wat de klok slaat. Kies eens voor een internationale ervaring. Of stort je op een project in de culturele of sociale sector.

Wist je dat je de opleiding kleuteronderwijs kunt volgen aan drie campussen?
Allemaal goed bereikbaar en kleinschalig: zo voel jij er je snel thuis.