Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Kleuteronderwijs (werken en studeren):

kleuterleraar worden na een andere opleiding/ervaring

Denk je eraan om een (bijkomend) diploma in het kleuteronderwijs te behalen? Heb je ooit gekozen voor een studie waarin je niet verder wil en is leraar worden een (oude) droom? Of ben je al aan het werk, maar wil je toch verder studeren om de overstap naar het onderwijs te kunnen maken? 

Met deze opleidingstrajecten voor volwassenen en werkstudenten kan je leraar worden in combinatie met je persoonlijke werk- en gezinssituatie. Maak je dromen waar!

geboren voor het kleuteronderwijs?

 Met deze checklist weet je het meteen:

  • Heb je een hart voor jonge kinderen van 2,5 tot ca. 6 jaar?
  • Wil je kleuters helpen groeien en durf je je eigen grenzen verleggen?
  • Ben je nieuwsgierig, creatief en kan je speels uit de hoek komen?
  • Sta je open voor alle kinderen ongeacht hun thuissituatie en cultuur?
  • Toon je interesse in en engagement voor de wereld rondom je?
  • Wil je werken in een team?

   

  "Je krijgt les in kleine groepjes. Iedereen helpt elkaar. Er is een ontzettend leuke sfeer. En je krijgt ongelooflijk veel hulp en ondersteuning van docenten. Ik heb nog nergens zoveel persoonlijke begeleiding en respect gekregen. Voor ieders situatie is er een aangepast rooster. Het is een plezier om op deze manier een tweede studie te doen."

  Tosca Roofthooft

   

  de trajecten op een rijtje

  ° Studeren in het avondonderwijs in Diepenbeek

  Je volgt 's avonds en (soms) op zaterdag les en gaat vanaf het begin van de opleiding ook een halve dag per week stage lopen op een kleuterschool. Deze opleiding kan gecombineerd worden met een deeltijdse job.

  Meer info

   

  ° starten met een verkorte opleiding via een blended traject in heverlee

  Blended leren staat voor een combinatie van afstandsleren, coaching, zelfstudie, les volgen, digitale studievormen en leren op de werkvloer. In deze opleiding volg je dus een beperkt aantal uren les. Je kan enkel starten in het blended traject wanneer je reeds een diploma hoger onderwijs (= 2-jarige HBO5-, bachelor- of masteropleiding) hebt behaald. Je volgt naar eigen keuze de opleiding voltijds of je combineert ze met een deeltijdse job of je gezin.  De duur van de opleiding wordt op jouw maat aangepast

  meer info

   

  ° een verkort traject met vrijstellingen in diest OF diepenbeek

  Met een (educatieve) bachelor op zak, heb je soms recht op heel wat vrijstellingen en kan je ook aansluiten bij de dagopleidingen in Diest of Diepenbeek. De dagopleiding is moeilijker combineerbaar met een job, maar kan op kortere tijd afgerond worden.

  instaptoets lerarenopleiding

  Wie zich in Vlaanderen wil inschrijven voor een lerarenopleiding moet een verplichte instaptoets afleggen.
  De toets is GEEN toelatingsproef. Iedereen mag starten aan de opleiding, ongeacht de resultaten van de test.

  De instaptoets geeft jezelf een goed beeld van je startpositie. En je resultaten vertellen ons hoe we jou beter kunnen begeleiden vanaf het begin.

  naar de instaptoets