Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Kleuteronderwijs (werken en studeren):

kleuterleraar worden na een andere opleiding/ervaring, dit is het moment!

Denk je eraan om een (bijkomend) diploma in het kleuteronderwijs te behalen? Heb je ooit gekozen voor een studie waarin je niet verder wil en is leraar worden een (oude) droom? Of ben je al aan het werk, maar wil je toch verder studeren om de overstap naar het onderwijs te kunnen maken? 

Met deze opleidingstrajecten voor volwassenen en afgestudeerde studenten kan je leraar worden. Maak je dromen waar!
 

1. start met een verkort traject in diest

Na een bachelor- of masterdiploma kan je  in Diest via een verkort traject  een educatieve bachelor Kleuteronderwijs behalen in dagonderwijs  in 2 jaar. Heb je al een diploma hoger onderwijs en een onderwijsbevoegdheid, dan verkort je traject tot 1 jaar. 

2. volg een blended traject in heverlee

Blended leren staat voor een combinatie van afstandsleren, coaching, zelfstudie, les volgen, digitale studievormen en leren op de werkvloer. In deze opleiding volg je dus een beperkt aantal uren les. Je kan enkel starten in het blended traject wanneer je reeds een diploma hoger onderwijs (bachelor- of masteropleiding) hebt behaald. Je volgt naar eigen keuze de opleiding voltijds of je combineert ze met een deeltijdse job of je gezin.  De duur van de opleiding wordt op jouw maat aangepast.

lees meer


3. studeer in het avondonderwijs in diepenbeek

Je volgt 's avonds en (soms) op zaterdag les en gaat vanaf het begin van de opleiding ook een halve dag per week stage lopen op een kleuterschool. Deze opleiding kan gecombineerd worden met een deeltijdse job.

lees meer

 

"Je krijgt les in kleine groepjes. Iedereen helpt elkaar. Er is een ontzettend leuke sfeer. En je krijgt ongelooflijk veel hulp en ondersteuning van docenten. Ik heb nog nergens zoveel persoonlijke begeleiding en respect gekregen. Voor ieders situatie is er een aangepast rooster. Het is een plezier om op deze manier een tweede studie te doen."

Tosca Roofthooft