Overslaan en naar de inhoud gaan

kleuterleraar worden na een andere opleiding/ervaring

Denk je eraan om een (bijkomend) diploma in het kleuteronderwijs te behalen? Heb je ooit gekozen voor een studie waarin je niet verder wil en is leraar worden een (oude) droom? Of ben je al aan het werk, maar wil je toch verder studeren om de overstap naar het onderwijs te kunnen maken? 

Met deze opleidingstrajecten voor volwassenen en werkstudenten kan je leraar worden in combinatie met je persoonlijke werk- en gezinssituatie. Maak je dromen waar!

geboren voor het kleuteronderwijs?

 Met deze checklist weet je het meteen:

  • Heb je een hart voor jonge kinderen van 2,5 tot ca. 6 jaar?
  • Wil je kleuters helpen groeien en durf je je eigen grenzen verleggen?
  • Ben je nieuwsgierig, creatief en kan je speels uit de hoek komen?
  • Sta je open voor alle kinderen ongeacht hun thuissituatie en cultuur?
  • Toon je interesse in en engagement voor de wereld rondom je?
  • Wil je werken in een team?

  "Een goede kleuterleraar handelt vanuit zijn hart en ziel. Het gaat niet enkel om je doet, maar ook om wie je bent.”

  Sydney Janssens

   

  naar de instaptoets

   

  de trajecten op een rijtje

  ° Studeren in het avondonderwijs in Diepenbeek

  Je volgt 's avonds en (soms) op zaterdag les en gaat vanaf het begin van de opleiding ook een halve dag per week stage lopen op een kleuterschool. Deze opleiding kan gecombineerd worden met een deeltijdse job.

  Meer info

  ° starten met een blended opleiding in heverlee

  Blended leren staat voor een combinatie van afstandsleren, coaching, intensieve zelfstudie, les volgen, digitale studievormen en leren op de werkvloer. In deze opleiding volg je dus een beperkt aantal uren les en is de combinatie met een gezin en/of een deeltijdse job haalbaar. Je kan enkel starten in het blended traject wanneer je reeds een diploma hoger onderwijs (= 2-jarige HBO5-, bachelor- of masteropleiding) hebt behaald.

  meer info

  ° een verkort traject met vrijstellingen in diest, diepenbeek of heverlee

  Met een (educatieve) bachelor op zak, heb je soms recht op heel wat vrijstellingen en kan je ook aansluiten bij de dagopleidingen in Diest, Diepenbeek of Heverlee. De dagopleiding is moeilijker combineerbaar met een job, maar kan op kortere tijd afgerond worden.

  twijfel je nog over 1 ding?

  Waarom zou je een lerarenopleiding aan hogeschool UCLL volgen? Als je nog met deze vraag zit, is het tijd om je te verdiepen in onze visie. 

  "Wij  leiden studenten op tot echte teachers on the move."

  Greet Decin

   

  wat doen Teachers on the move?

  Teachers on the move houden zich bezig met de essentie van het leraarschap. Ze bewegen voor kinderen en vertrekken vanuit hun leefwereld. Ze doen dat met kennis van zaken en met hun hele persoonlijkheid. En... ze doen dat samen met andere leraren, directies, ouders ... Klinkt logisch, toch?!

  visietekst