Overslaan en naar de inhoud gaan

Je denkt eraan om (bijkomend) een diploma in het kleuteronderwijs te behalen? Misschien heb je ooit gekozen voor een studie waarin je niet verder wil en is leraar worden een (oude) droom? Of ben je al aan het werk, maar wil je toch verder studeren voor je droomjob?

Aan UC Leuven-Limburg vind je zeker een traject dat aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Bovendien krijg je meteen de kans om je verworven kennis en vaardigheden te toetsen in de praktijk. De opleiding kleuteronderwijs biedt verschillende trajecten aan voor volwassenen en werkstudenten:

Avondopleiding in Diepenbeek

In deze opleiding kan je een bachelor leraar behalen terwijl je deeltijds blijft werken. Daarom worden de sessies ’s avonds of in het weekend georganiseerd:

  • 2 à 3 avonden per week op ma, di of wo van 18.30 tot 21.45 u. 
  • 1 zaterdag per maand van 9.00 tot 16.00 u.

Van bij de start van deze opleiding ben je gedurende een jaar verbonden aan een school en doe je minstens een halve dag per week ervaringen op in de praktijk.

Blended opleiding in Heverlee

Kies je voor de blended opleiding, dan volg je een beperkt aantal uren les. Blended leren staat voor een combinatie van afstandsleren, coaching, intensieve zelfstudie, les volgen, digitale studievormen en leren op de werkvloer. De begeleiding tijdens de contactmomenten is zeer gericht, zodat je thuis zelfstandig verder kan met je studiepakket. De contacturen zijn geroosterd op dinsdagavond (tussen 18 en 22u.) en op donderdag (tussen 9u en 18u.). Door de beperkte contacttijd is het mogelijk om je studie te combineren met je gezin en/of halftijds werken.       

Verkorte trajecten met vrijstellingen

Kies je voor de dagopleiding, dan volg je samen met de studenten van de reguliere opleidingen les. Deze dagopleiding is niet combineerbaar met een job. De contacturen zijn geroosterd van maandag tot vrijdag (overdag).