Overslaan en naar de inhoud gaan

ELKE DAG EEN AVONTUUR!

Zin in een studie vol avontuur? Goesting in zelfontplooiing en dagelijks de kans om het verschil te maken? Neem een klas vol jonge ontdekkingsreizigertjes onder je vleugels.

Een leraar lager onderwijs is boven alles een enthousiaste avonturier. Iemand die samen met de klas de wereld ontdekt. Iemand die elke dag nieuwe dingen beleeft met leerlingen. Iemand die horizonten van kinderen verruimt. Iemand die hen gedreven meeneemt in rekenen, lezen, schrijven, zich uiten, samenwerken, weerbaar worden en de wereld leren kennen. Iemand die creatief, vindingrijk, zoekend grenzen verlegt.

Wij dagen je uit, inspireren en begeleiden je heel persoonlijk doorheen ongekende gebieden. Hier maak je een vliegende start. Hier word je een leraar die het leven van kinderen kan veranderen.
 

 ontdek hier de route die bij jou past

Om een educatieve bachelor Lager Onderwijs te behalen heb je aan Hogeschool UCLL een ruime keuze aan trajecten: overdag, 's avonds en in het weekend, afhankelijk van je vooropleiding. Er is een grote vraag naar leraren in het basisonderwijs.  Het tekort kan tegen 2028 oplopen tot 7.000.  Dus start jouw avontuur, eventueel in samenwerking met VDAB

dagopleiding diepenbeek  avondtraject diepenbeek

dagopleiding diest  verkort dagtraject diest

dagopleiding heverlee  flex avond-/weekendtraject heverlee

 

“Geleidelijk en in kleine stappen krijg je hier de kans om te groeien. Onder goede begeleiding doe je de juiste praktijkervaringen op om zelfzeker voor de klas te kunnen staan.”

Fin Haegemans
Oud-student bachelor Lager Onderwijs

 

 

TROEVEN VAN ONZE OPLEIDING LERAAR LAGER ONDERWIJS

1. je leert in de praktijk

We ondersteunen je in het opfrissen van basiskennis van de lagere school. Daarbij ligt de focus op vakdidactiek: hoe ga ik hiermee aan de slag in de klas? Leren en experimenteren in de praktijk is de motor van de opleiding. In semester 1 - al vanaf de derde week van het academiejaar - maak je kennis met je stageklas en de leerlingen. We bouwen vandaar stap voor stap verder met jou op om al enkele lessen te geven aan het eind van semester 1. In semester 2 sta je geleidelijk meer en meer voor de klas. Je ontdekt gaandeweg de veelzijdige taak van de leraar. 

2. je groeit door PERSOONLIJKE begeleiding en samenwerking

Jouw lectoren en je persoonlijke studentencoach begeleiden je vanaf dag één in je studiekeuzes, je studievaardigheden en bij kopzorgen. Vanaf het tweede jaar worden uitwisseling van ervaringen in kleine groepen en leren van je medestudenten nog belangrijker. Door samenwerking verzet je bergen en kan je ook complexe situaties aan. Je leert in theorie en praktijk omgaan met grote klasgroepen, de diversiteit in de klas, jaardoorbrekende klasgroepen...

3. je krijgt veel kansen om je te ontplooien

In het laatste jaar kom je meer in contact met ouders, collega’s en andere professionals. Met de aangereikte inzichten binnen de opleiding en tijdens stages in binnenland, in Europe of verder weg,word je een echte wereldleraar.
 

download onze brochure

ucll Lager Onderwijs op social media

 

“Elke leerkracht heeft zijn eigen stijl van lesgeven. Doorheen de opleiding krijg je de kans om naar je eigenheid te zoeken, dingen uit te proberen en je leert kritisch te kijken om zo altijd het onderwijs te kunnen bieden dat je leerlingen verdienen.”

Ellen Teughels
Oud-student bachelor Lager Onderwijs

 

studeer aan 1 van onze 3 campussen

Je kan de opleiding tot leraar Lager Onderwijs volgen aan campus Clenardus (Diest), aan campus Diepenbeek of aan campus Hertogstraat (Heverlee).

Campus Diepenbeek
Agoralaan, gebouw R
3590 Diepenbeek
E-mail:  ler.diepenbeek [at] ucll.be
Dit is een gloednieuwe campus
Op een paar kilometer van het levendige Hasselt

studieprogramma diepenbeek

Campus Clenardus Diest
Weerstandsplein 2
3290 Diest
E-mail: ler.diest [at] ucll.be
Dichtbij het station: heel gemakkelijk bereikbare campus  

studieprogramma diest youtube campus diest

Campus Hertogstraat Heverlee 
Hertogstraat 178
3001 Heverlee
E-mail: ler.heverlee [at] ucll.be
Dichtbij het Meerdaalwoud en het bruisende Leuven

studieprogramma heverlee

 

“De docenten benaderen je heel persoonlijk. Je hebt inspraak. En vanaf dag één krijg je methoden mee om les te geven, en vakken die jou doen groeien als persoon.”

Arjan Ooms
Student bachelor Lager Onderwijs

en wil je erna nog verder studeren?

Ook dan heb je veel opties binnen, maar ook buiten het onderwijs. Een paar suggesties:

meer opties


trajecten op maat

Iedereen krijgt de kans om zich te ontpoppen tot een bezielde leerkracht:

  • Heb je al een andere studie in het hoger onderwijs gevolgd en/of voltooid? Dan heb je mogelijk recht op vrijstellingen en kan je een verkorte bachelor in dag of avond volgen.
  • Wil je een carrièreswitch maken en leraar worden? Dan kan je de (verkorte) bachelor in dag of avond volgen. Afhankelijk van je vooropleiding heb je ook recht op vrijstellingen.

bekijk alle mogelijkheden  contacteer een trajectcoach