Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Lager Onderwijs:

leraar worden kan je leren 

Heb je een hart voor kinderen? Ben je geboeid door wat ze doen en hoe ze naar de wereld kijken? Ben je geïnteresseerd in hoe kinderen leren rekenen, lezen en schrijven, zich uiten, samenwerken, weerbaar worden en de wereld ontdekken?  

Aan hogeschool UCLL word je een leraar lager onderwijs met een open geest en kennis van zaken. Iemand die het verschil maakt voor alle kinderen.

“Vanaf mijn 17de begon ik na te denken over mijn toekomst. Ik gaf al zwemles aan kinderen en ging observeren in het 6de leerjaar. Toen was de keuze gemaakt!”

Niels Van Nuffelen

 

zit leraar worden in je dna?

Met deze checklist weet je het meteen:

  • Heb je interesse in wiskunde, talen, wereldoriëntatie, levensbeschouwing en de muzische domeinen?
  • Kan je met een frisse en brede blik naar de wereld kijken?
  • Ben je nieuwsgierig, leergierig en flexibel?
  • Sta je open voor de leefwereld van kinderen tussen 6 en 12 jaar en kan je creatief inspelen op hun noden?
  • Toon je interesse in en engagement voor een duurzame en rechtvaardige samenleving?
  • Ben je een teamplayer en durf je initiatief te nemen?

“Een leraar ben je niet van 9 tot 16 uur. Leraar zijn, moet in je bloed zitten. Je wordt hier wel goed in begeleid. Zo kan je stapje voor stapje groeien.”

Marine Hoebregs

Naar de instaptoets voorbereiding instaptoets

wat staat je te wachten?

Je leert in de praktijk

In semester 1 maak je  kennis met je stageklas en de leerlingen. Je geeft ook al enkele lessen. In semester 2 sta je meer en meer voor de klas. Je ontdekt gaandeweg de veelzijdige taak van de leraar. Samen met de studentencoach en medestudenten ga je elkaar inspireren, goede ideeën uitwerken, elkaar ondersteunen als het moeilijk gaat, elkaar feedback geven ...

je groeit van student tot leraar onder begeleiding

Vanaf het tweede jaar wordt teamwork nog belangrijker. Leren overleggen, compromissen sluiten, communiceren, materialen delen en samenwerken als een echte teamplayer, zijn een absolute must om een volwaardige leraar te worden. Samen verzet je bergen en kan je ook complexe situaties aan. Grote klasgroepen, de diversiteit in de klas, jaardoorbrekende klasgroepen ... dwingen je tot samenwerken.

je krijgt veel kansen om je te ontplooien

In het laatste jaar kom je los van de school als eiland. Je komt meer in contact met ouders, collega’s en andere professionals. Met de aangereikte inzichten binnen de opleiding en tijdens stages of studies, in Europa of verder weg, word je een echte wereldleraar.

En dan ga je aan de slag als leraar lager onderwijs, zorgleraar, begeleider voor anderstalige kinderen of buiten het onderwijs in een educatief centrum, de buitenschoolse opvang ...

 

trajecten op maat

Iedereen krijgt de kans om zich te ontpoppen tot een bezielde leerkracht:

  • Heb je al een andere studie in het hoger onderwijs gevolgd en/of voltooid? Dan heb je mogelijk recht op vrijstellingen en kan je een verkorte bachelor in dag of avond volgen.
  • Wil je een carrièreswitch maken en leraar worden? Dan kan je de (verkorte) bachelor in dag of avond volgen. Afhankelijk van je vooropleiding heb je ook recht op vrijstellingen.

CONTACTEER TRAJECTCOACHstuderen + werken?

 

en wil je erna nog verder studeren?

Ook dan heb je veel opties binnen, maar ook buiten het onderwijs. Een paar suggesties:

Meer opties

twijfel je nog over 1 ding?

Waarom zou je een lerarenopleiding aan hogeschool UCLL volgen? Als je nog met deze vraag zit, is het tijd om je te verdiepen in onze visie. 

"Wij  leiden studenten op tot echte teachers on the move."

Greet Decin

 

wat doen Teachers on the move?

Teachers on the move houden zich bezig met de essentie van het leraarschap. Ze bewegen voor kinderen en vertrekken vanuit hun leefwereld. Ze doen dat met kennis van zaken en met hun hele persoonlijkheid. En... ze doen dat samen met andere leraren, directies, ouders ... Klinkt logisch, toch?!

visietekst