Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerstvolgend infomoment Lager Onderwijs:

Wil je op een creatieve manier kennis overbrengen?

En heb je een hart voor kinderen tussen 6 en 12 jaar? Ben je geboeid door wat ze doen en hoe ze naar de wereld kijken? Ben je geïnteresseerd in hoe kinderen leren rekenen, lezen en schrijven, zich uiten, samenwerken, weerbaar worden en de wereld ontdekken?  

Aan hogeschool UCLL ontwikkel je alle vaardigheden in wiskunde, taal, wereldoriëntatie, levensbeschouwing, en muzische domeinen. En je krijgt alle handvaten mee om deze vakinhouden het best te onderwijzen. Hier  word je een leraar Lager Onderwijs die echt het verschil maakt voor alle kinderen.
 

“Geleidelijk en in kleine stappen krijg je hier de kans om te groeien. Onder goede begeleiding doe je de juiste praktijkervaringen op om zelfzeker voor de klas te kunnen staan.”

Fin Haegemans
Oud-student bachelor Lager Onderwijs

 

 

TROEVEN VAN ONZE OPLEIDING LERAAR LAGER ONDERWIJS

1. je leert in de praktijk

We ondersteunen je in het opfrissen van basiskennis van de lagere school. Daarbij ligt de focus op vakdidactiek: hoe ga ik hiermee aan de slag in de klas? Leren en experimenteren in de praktijk is de motor van de opleiding. In semester 1 - al vanaf de derde week van het academiejaar - maak je kennis met je stageklas en de leerlingen. We bouwen vandaar stap voor stap verder met jou op om al enkele lessen te geven aan het eind van semester 1. In semester 2 sta je geleidelijk meer en meer voor de klas. Je ontdekt gaandeweg de veelzijdige taak van de leraar. 

2. je groeit door PERSOONLIJKE begeleiding en samenwerking

Jouw lectoren en je persoonlijke studentencoach begeleiden je vanaf dag één in je studiekeuzes, je studievaardigheden en bij kopzorgen. Vanaf het tweede jaar worden uitwisseling van ervaringen in kleine groepen en leren van je medestudenten nog belangrijker. Door samenwerking verzet je bergen en kan je ook complexe situaties aan. Je leert in theorie en praktijk omgaan met grote klasgroepen, de diversiteit in de klas, jaardoorbrekende klasgroepen...

3. je krijgt veel kansen om je te ontplooien

In het laatste jaar kom je meer in contact met ouders, collega’s en andere professionals. Met de aangereikte inzichten binnen de opleiding en tijdens stages in binnenland, in Europe of verder weg,word je een echte wereldleraar.
 

download onze brochure

 

“Elke leerkracht heeft zijn eigen stijl van lesgeven. Doorheen de opleiding krijg je de kans om naar je eigenheid te zoeken, dingen uit te proberen en je leert kritisch te kijken om zo altijd het onderwijs te kunnen bieden dat je leerlingen verdienen.”

Ellen Teughels
Oud-student bachelor Lager Onderwijs

 

studeer aan 1 van onze 3 campussen

Je kan de opleiding tot leraar Lager Onderwijs volgen aan campus Clenardus (Diest), aan campus Diepenbeek of aan campus Hertogstraat (Heverlee).

Campus Diepenbeek
Agoralaan, gebouw R
3590 Diepenbeek
E-mail:  ler.diepenbeek [at] ucll.be
Dit is een gloednieuwe campus
Op een paar kilometer van het levendige Hasselt

studieprogramma diepenbeek

Campus Clenardus Diest
Weerstandsplein 2
3290 Diest
E-mail: ler.diest [at] ucll.be
Dichtbij het station: heel gemakkelijk bereikbare campus  

studieprogramma diest

Campus Hertogstraat Heverlee 
Hertogstraat 178
3001 Heverlee
E-mail: ler.heverlee [at] ucll.be
Dichtbij het Meerdaalwoud en het bruisende Leuven

studieprogramma heverlee

 

“De docenten benaderen je heel persoonlijk. Je hebt inspraak. En vanaf dag één krijg je methoden mee om les te geven, en vakken die jou doen groeien als persoon.”

Arjan Ooms
Student bachelor Lager Onderwijs

en wil je erna nog verder studeren?

Ook dan heb je veel opties binnen, maar ook buiten het onderwijs. Een paar suggesties:

meer opties


trajecten op maat

Iedereen krijgt de kans om zich te ontpoppen tot een bezielde leerkracht:

  • Heb je al een andere studie in het hoger onderwijs gevolgd en/of voltooid? Dan heb je mogelijk recht op vrijstellingen en kan je een verkorte bachelor in dag of avond volgen.
  • Wil je een carrièreswitch maken en leraar worden? Dan kan je de (verkorte) bachelor in dag of avond volgen. Afhankelijk van je vooropleiding heb je ook recht op vrijstellingen.

bekijk alle mogelijkheden  contacteer een trajectcoach