Overslaan en naar de inhoud gaan

Je denkt eraan om (bijkomend) een diploma in  lager onderwijs te behalen? Misschien heb je ooit gekozen voor een studie waarin je niet verder wil en is leraar worden een (oude) droom? Of ben je al aan het werk, maar wil je toch verder studeren voor je droomjob?

Aan UC Leuven-Limburg vind je zeker een traject dat aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Bovendien krijg je meteen de kans om je verworven kennis en vaardigheden te toetsen in de praktijk. De opleiding  lager onderwijs biedt verschillende trajecten aan voor volwassenen en werkstudenten:

Flexibel Traject in Heverlee

Wie werk en studie wil combineren met een opleiding tot bachelor lager onderwijs en reeds in het bezit is van een bachelordiploma, kan de avond- en weekendopleiding van Campus Hertogstraat in Heverlee volgen.

De lessen in Heverlee vinden plaats op:

  • dinsdag tussen 17.45 en 22.00 u. 

  • woensdag tussen 14.00 en 20.15 u. 

  • zaterdag tussen 8.45 en 13.00 u.

Avondopleiding in Diepenbeek

In deze opleiding kan je een bachelor leraar behalen terwijl je deeltijds blijft werken. Daarom worden de sessies ’s avonds of in het weekend georganiseerd:

  • 2 à 3 avonden per week op ma, di of wo van 18.30 tot 21.45 u.
  • 1 zaterdag per maand van 9.00 tot 16.00 u.

Van bij de start van deze opleiding ben je gedurende een jaar verbonden aan een school en doe je minstens een halve dag per week ervaringen op in de praktijk.

Verkorte trajecten met vrijstellingen

Kies je voor de dagopleiding, dan volg je samen met de studenten van de reguliere opleidingen les. Deze dagopleiding is niet combineerbaar met een job. De contacturen zijn geroosterd van maandag tot vrijdag (overdag).